Vaselina grafitata – ajutor de nadejde in orice fabrica!

Orice echipament de tip mecanic – si nu numai – necesita un lubrifiant eficient, care sa garanteze functionarea corespunzatoare, dar si o rezistenta sporita la supraincalzire. In alte cuvinte, orice fabrica in care sunt prezente mai multe masinarii, echipamente si utilaje are nevoie de vaselina la discretie.

Totusi, nu trebuie sa uiti de faptul ca o mare parte din utilajele unei fabrici opereaza la temperaturi destul de inalte. Astfel, in situatii care sunt normale pentru asemenea utilaje, o vaselina la randul sau normala nu va face fata – se va lichefia si subtia; va fi practic inexistenta la scurt timp dupa aplicare.

Solutia este vaselina grafitata, un tip de vaselina care rezista la temperaturi si presiuni extreme si care este folosita in fabrici din intreaga tara si intreaga lume!

Ce este vaselina grafitata?

Este o substanta realizata din mai multe elemente, printre care se numara uleiurile minerale, un agent de ingrosare pe baza de sapun de litiu, inhibitori de rugina si coroziune, bisulfura de molibden, precum si grafit. In alte cuvinte, vaselina grafitat include toate solutiile necesare pentru ca un echipament sa functioneze la cele mai inalte standarde – de exemplu, bisulfura de molibden reduce forta de frecare, garantand faptul ca utilizarea vaselinei nu produce daune la nivelul mecanismelor fine ale unui utilaj.

Grafitul, pe de alta parte, este deseori considerat elementul principal. Acesta are proprietati excelente de lubrifiere – dar cel mai important este faptul ca proprietatile respective nu sunt influentate absolut deloc de catre temperaturile inalte si presiunea extrema.

Prin urmare, vaslina grafitata poate fi utilizata la nivelul unei game variate de echipamente si utilaje si in cadrul mai multor industrii.

Care sunt beneficiile utilizarii de vaselina grafitata?

Vaselina grafitata a devenit aproape o necesitate din mai multe motive. Printre acestea se numara:

  • Prelungeste durata de viata a echipamentelor – vaselina lubrifiaza eficient, reducand nivelul de frecare dintre compomente/parti. Astfel, uzura utilajelor va fi redusa semnificativ;
  • Ofera lubrifiere stabila din punct de vedere chimic si termic – nu interactioneaza cu alte elemente care pot aparea la nivelul utilajelor, echipamentelor si masinariilor, garantand utilizarea in siguranta;
  • Ofera un nivel ridicat de protectie impotriva coroziunii, datorita inhibitorilor de rugina inclusi in componenta vaselinei grafitate de calitate superioara;
  • Este foarte usor de utilizat – odata utilajul oprit, vaselina se aplica sub forma de pelicula continua in zonele dorite (dintii angrenajelor, lanturi, brate telescopice, precum si pe orice mecanism care necesita lubrifiere).

Rezistenta la presiune si frecare, vaselina grafitata ramane atasata de mecanisme timp indelungat – astfel nu trebuie reaplicata frecvent, avand astfel posibilitatea de a pune la punct un plan de mentenanta confortabil atat pentru personalul care opereaza utilajele, cat si pentru persoanele responsabile de mentenanta periodica.

Un aspect important de tinut minte este faptul ca pentru piesele cu viteza/turatie mare nu este recomandata vaselina grafitata.

Ai nevoie de vaselina grafitata de calitate superioara?

Approved.ro este raspunsul, un magazin online cu o gama completa de produse chimice pentru constructii, produse pentru uz industrial, lichide de racire pentru procesul de prelucrare a metalelor si multe altele.

Daca ai nevoie de solutii profesionale si eficiente, poti apela cu incredere la produsele Approved!

Author: succes grup