Cum sa transformi cartofii pai congelati in vedetele meniului restaurantului tau!

Cartofii prajiti sunt unele dintre mai populare preparate servite in restaurantele fast food, fiind perfecti alaturi de burgeri, kebap, shaorma, iar lista continua.

Asa ca, daca ai un restaurant si vrei sa iti impresionezi clientii, dar in acelasi timp sa controlezi nivelul cheltuielilor, e timpul sa incerci produsele congelate, asa cum sunt cartofii congelati, in special cartofi pai congelati. Dar cum ii faci sa fie cu adevarat deliciosi? Continua sa citesti si vei afla mai multe sfaturi care iti pot fi de mare ajutor!

1. Alegerea uleiului potrivit pentru prajire

Daca vrei sa le servesti clientilor cartofi pai cu o textura perfecta, crocanti la exterior si pufosi la interior, uleiul pe care il folosesti la prajit este foarte important. 

Foloseste doar ulei cu un punct de fum ridicat, cum ar fi uleiul de floarea soarelui sau cel de palmier, fiind cele recomandate in general pentru prajirea cartofilor pai congelati. 

Cu ce sunt diferite? Iti permit sa prajesti la temperaturi inalte fara sa se arda si sa isi schimbe aroma.

2. Nu ii dezgheta iniante sa ii prajesti

S-ar putea sa crezi ca dezghetarea cartofilor pai congelati inainte de prajire este o idee buna, dar asta poate avea ca rezultat cartofi moi si uleiosi. 

Secretul este sa ii prajesti cand sunt congelati. Astfel, exteriorul se va praji rapid, formand o crusta crocanta, in timp ce interiorul ramane pufos. Acest contrast de texturi este exact ce vor clientii tai de la cartofii pai perfecti.

3. Temperatura ideala

Temperatura uleiului este foarte importanta – trebuie incins la o temperatura de aproximativ 175-180°C inainte sa adaugi cartofii. 

Foloseste un termometru cu sonda si asigura-te ca a atins temperatura perfecta iniante sa adaugi cartofii. Daca uleiul nu este suficient de fierbinte, cartofii pai congelati vor absorbi prea mult ulei si vor deveni uleiosi. Daca este prea fierbinte, se vor arde pe exterior inainte ca interiorul sa fie gata.

4. Nu pune prea multi cartofi in friteuza 

O greseala foarte comuna pe care bucatarii o fac, din graba sau neatentie, este sa puna mult prea multi cartofi pai congelati in friteauza. 

Cand adaugi prea multi cartofi, temperatura uleiului scade semnificativ, iar cartofii vor deveni moi si nu crocanti. In plus, atunci cand sunt prea aglomerati, uleiul nu se va distribui uniform, cartofii se vor lipi intre ei si nu se vor gati.

5. Scurge-i si serveste-i imediat

Dupa prajire este important sa scurgi bine cartofii de excesul de ulei. Foloseste o sita sau un prosop de hartie pentru a indeparta uleiul in exces. 

De asemenea, daca vrei sa vrei ca restaurantul tau fast food sa fie recunoscut pentru cei mai buni cartofi, serveste-i imediat ce i-ai prajit – cartofii pai sunt cei mai buni cand sunt fierbinti si crocanti. 

Pe langa metoda de gatire, calitatea cartofilor congelati este si ea la fel de importanta. 

Cinar Distribution este unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse fast food din Romania care are pregatite pentru tine produse congelate de inalta calitate, perfecte pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Ai grija de afacerea ta si alege doar ce e mai bun!

Author: succes grup