Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1, pentru facturi mai mici și eficiență energetică în Sectorul 1

Facturi reduse și eficiență energetică: angajamentul pentru Sectorul 1

Situația curentă a eficienței energetice în Sectorul 1

Locuitorii Sectorului 1 se confruntă cu facturi mari la utilități, mai ales în contextul creșterii prețurilor la energie. Problema este agravată de starea clădirilor vechi, majoritatea având o izolație deficitară și sisteme energetice ineficiente.

Probleme principale identificate:

  • Clădiri energofage: Multe dintre clădirile rezidențiale din Sectorul 1 sunt construite în perioada comunistă și sunt mari consumatoare de energie din cauza izolației slabe.
  • Lifturi învechite: Lifturile vechi nu numai că sunt nesigure și necesită reparații frecvente, dar sunt și extrem de ineficiente din punct de vedere energetic.

Soluții propuse pentru reducerea facturilor și creșterea eficienței energetice:

Investiții în tehnologii verzi:

  • Montarea de panouri fotovoltaice: Implementarea unui program de montare a panourilor fotovoltaice pe blocurile din Sectorul 1 pentru a reduce costurile cu energia electrică în spațiile comune, cum ar fi iluminatul pe scări și funcționarea lifturilor.

Modernizarea infrastructurii existente:

  • Înlocuirea lifturilor vechi: Program de înlocuire a lifturilor vechi și ineficiente cu modele noi, economice și sigure. Aceasta măsură va reduce costurile de întreținere și consumul de energie, oferind în același timp un plus de siguranță pentru rezidenți.

Isolarea termică a clădirilor:

  • Anveloparea clădirilor: Implementarea unui program extins de anvelopare a clădirilor pentru a îmbunătăți izolația termică și a reduce astfel necesarul de energie pentru încălzirea și răcirea spațiilor rezidențiale.

Costuri și termene de implementare:

Propunerile de modernizare și eficientizare energetică necesită un buget considerabil, dar costurile inițiale vor fi compensate de economiile generate pe termen lung. Vom căuta să accesăm fonduri europene, guvernamentale și parteneriate public-private pentru finanțarea acestor inițiative. Detaliile planului de buget și termenele de implementare vor fi clarificate în urma consultărilor cu experții și aprobarea consiliului local.

Propunerile Ramonei Ioana Bruynseels vizează nu doar reducerea facturilor pentru locuitorii Sectorului 1, ci și creșterea calității vieții prin modernizarea infrastructurii și utilizarea eficientă a resurselor energetice. Aceste măsuri vor transforma Sectorul 1 într-un model de sustenabilitate și eficiență, reflectând un angajament real față de nevoile și așteptările cetățenilor.