model de videochat

       Cum să faci bani cu ajutorul internetului 

Scumpirile sunt la ordinea zilei, astfel că tot mai mulți români caută oportunități de a-și suplimenta veniturile pentru a putea face față cheltuielilor lunare. Iată câteva joburi care îți pot aduce bani în plus cu ajutorul internetului.  

Traducător 

Dacă ești cunoscător al unei limbi străine la un nivel avansat poți încerca să îți oferi serviciile ca traducător. Există numeroase platforme cu joburi în domeniul traducerilor, cele mai căutate limbi fiind spaniolă, franceză și germană. Nu sunt însă și cele mai bine plătite, acolo încadrându-se limbile exotice precum chineză, arabă sau limbile nordice.  

Câștigurile variază între 7 și 50 de dolari pe oră, însă există și proiecte care sunt plătite în funcție de numărul de cuvinte traduse, iar limbajul de specialitate, fie el în termeni medicali sau legali atrage după sine și câștiguri pe măsură. 

Profesor meditator

Dacă ești priceput la o limbă străînă sau la vreo materie școlară și crezi că ai putea să transmiți din cunoștințele tale, poți deveni profesor în mediul online. În funcție de pregătirea ta poți opta pentru a oferi meditații copiilor sau adolescenților, ii poți ajuta la rezolvarea temelor școlare sau poți să colaborezi cu adulți. De exemplu, sunt mulți străini care ajung în România fie datorită contextului profesional sau educațional și au nevoie de ajutor pentru a învăța limba română, iar meditațiile online prin intermediul aplicațiilor de tip Skype sunt la mare căutare. O ședință de meditație de 2 ore pornește de la 50 lei, in funcție de materie și nivelul de dificultate.

Model videochat

De departe cel mai bine plătit job pe care îl poți avea cu ajutorul internetului este în domeniul videochatului. Dacă ești o persoană dezghețată și nu pui preț pe “gura lumii”, poți câștiga bani frumoși din videochat oferindu-ti compania virtuală persoanelor din toată lumea. Spre deosebire de celelalte joburi menționate, aici plata se face pe minut, așadar cu cât investești mai mult timp online, cu atât încasările tale vor fi mai mari.

Deși este în continuare un subiect tabu în societatea românească, meseria de model videochat este legală iar câștigurile din acest domeniu variază între câteva sute de dolari pe lună și câteva zeci de mii. Poți opta atât pentru varianta de a lucra de acasă sau de a colabora cu un studio de videochat, statisticile arătând, totuși, că modelele independente câștigă, în medie, de două-trei ori mai puțin decât cele care lucrează de la studio.

Așadar, epoca internetului oferă nenumărate metode de îmbunătățire a situației financiare, trebuie doar să o alegi pe cea potrivită pentru ține!