Zonele cu cele mai bune oferte salariale pentru șoferi

Cele mai atractive salarii din domeniul transporturilor sunt oferite în orașele și județele cu activitate economică intensă. Orașele în care afacerile prosperă și se diversifică sunt cele care asigură cererea și oferta salarială. Cele mai bune salarii se găsesc în București, Cluj, Timișoara, Sibiu și Arad, în timp ce orașe precum Buzău, Zalău, Vaslui sau Galați oferă salarii mai modeste.

Domeniul transporturilor rămâne unul dintre cele mai dinamice din punct de vedere al angajărilor. Se caută câteva mii de șoferi la nivel național, iar angajatorii recrutează și tineri cu o experiență de cel puțin doi ani la volan.

Șoferii profesioniști sunt greu de găsit, susțin angajatorii, care oferă câteva sute de locuri de muncă pe platformele de recrutare în fiecare lună. Deficitul de șoferi profesioniști este ridicat în România, dar și în multe alte state ale Uniunii Europene. Dacă în țara noastră sunt câteva mii de locuri de muncă pentru șoferi în acest sezon, transporturile oferă numeroase locuri de munca Germania sau în Marea Britanie. Cu atât mai căutați sunt șoferii profesioniști care cunosc o limbă străină la nivel de conversație și au experiență în transporturile internaționale.

În România, mulți angajatori încurajează să vină la interviu tineri șoferi, chiar dacă nu au o experiență îndelungată pe mașini de mare tonaj. Este important să aibă permis categoria B și C sau categoria D și o experiență de minimum doi ani în trafic.

Tinerii fără experiență, care abia au obținut categoriile de permis pentru mașini de tonaj sau pentru transportul de mărfuri și de persoane, au și ei șanse mari să găsească oferte bune. Chiar și pentru cei lipsiți de experiență există locuri de munca Bucuresti, locuri de munca Constanta sau în marile orașe din vestul țării. 

Șoferii aflați la început de drum, specializați în transporturile pe distanțe mai scurte și fără implicare în curse internaționale, pot negocia un salariu mediu net de aproximativ 3.000 de lei. Această cifră poate crește pentru șoferii de camion, depășind adesea 4.000 de lei, în timp ce cei cu experiență în transporturile internaționale pot ajunge la venituri lunare de peste 12.000 – 13.000 de lei.

Plaja salarială destinată șoferilor profesioniști este extrem de variată, reflectând experiența acumulată, programul de lucru și specificul activității fiecăruia.

O veste îmbucurătoare în acest domeniu se referă la salariile oferite pentru pozițiile de conducere în transporturi, dispeceri și manageri de proiect. Aceste funcții sunt tot mai bine remunerate în a doua jumătate a anului 2023, variind între 4.000 și 6.500 de lei net la nivel național.

Zonele cu cele mai atractive oferte salariale

Salariile cele mai atractive din domeniul transporturilor se găsesc în orașele și județele cu cea mai intensă activitate economică. Aici, pe măsură ce afacerile înfloresc și se diversifică, crește cererea pentru șoferi, ceea ce duce la oferte salariale mai generoase. Capitalei, București, alături de Cluj, Timișoara, Sibiu și Arad, sunt printre zonele în care salariile în domeniul transporturilor se mențin la un nivel ridicat. În contrast, orașele precum Buzău, Zalău, Vaslui sau Galați oferă salarii mai modeste.

Author: succes grup