Laura Dumitrescu

Laura Dumitrescu, CEO-ul Ascendio, Despre Inovația în Consultanța de Afaceri

Într-o lume a afacerilor în continuă schimbare, Laura Dumitrescu, CEO-ul Ascendio, se distinge prin abordarea inovatoare a consultanței de business. Ascendio, sub conducerea ei, a reușit să creeze un model unic de servicii personalizate, care răspunde nevoilor complexe ale companiilor moderne. În acest interviu exclusiv, explorăm viziunea și strategiile care stau la baza succesului Ascendio, direct de la sursă.

1. Jurnalist: Ce face Ascendio diferită de alte firme de consultanță?

   Laura Dumitrescu: Ascendio se distinge prin abordarea noastră 100% personalizată. Nu oferim soluții standard, ci analizăm în detaliu fiecare afacere pentru a dezvolta strategii adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client.

2. Jurnalist: Cum vă asigurați că serviciile sunt adaptate fiecărui client?

   Laura Dumitrescu: Prin comunicare deschisă și o înțelegere profundă a industriei clientului. Echipa noastră dedicată de specialiști lucrează îndeaproape cu fiecare client pentru a identifica soluții eficiente și personalizate.

3. Jurnalist: Care este filosofia dvs. în ceea ce privește consultanța de afaceri?

   Laura Dumitrescu: Filosofia noastră se bazează pe crearea de valoare durabilă. Ne concentrăm pe dezvoltarea de soluții care nu doar rezolvă problemele imediate, dar și contribuie la creșterea pe termen lung a afacerii.

4. Jurnalist: Ce tipuri de servicii oferă Ascendio?

   Laura Dumitrescu: Oferim o gamă largă de servicii, de la consultanță financiară, fiscală și juridică, până la servicii de resurse umane, salarizare și conformitate în domeniul sănătății și securității la locul de muncă.

5. Jurnalist: Cum abordați provocările financiare ale clienților?

   Laura Dumitrescu: Abordăm provocările financiare printr-o analiză aprofundată și personalizată. Oferim strategii de optimizare fiscală și financiară, asigurându-ne că soluțiile noastre sunt eficiente și conforme cu reglementările actuale.

6. Jurnalist: Care este abordarea dvs. în consultanța juridică?

   Laura Dumitrescu: În consultanța juridică, punem accent pe prevenție. Ne asigurăm că clienții noștri sunt protejați legal și că toate acțiunile lor sunt conforme cu legislația în vigoare.

7. Jurnalist: Cum contribuie Ascendio la dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii?

   Laura Dumitrescu: Ajutăm afacerile mici și mijlocii să identifice oportunități de creștere și să depășească provocările specifice. Oferim consultanță personalizată pentru a le ajuta să devină mai competitive și eficiente.

8. Jurnalist: Ce rol joacă tehnologia în serviciile dvs.?

   Laura Dumitrescu: Tehnologia joacă un rol esențial. Folosim instrumente avansate pentru analiză și management, ceea ce ne permite să oferim soluții rapide și eficiente.

9. Jurnalist: Cum gestionați diversitatea nevoilor clienților din diferite industrii?

   Laura Dumitrescu: Avem o echipă diversă de experți cu cunoștințe în diferite domenii. Aceasta ne permite să abordăm cu succes provocările specifice fiecărei industrii.

10. Jurnalist: Care sunt principalele provocări în consultanța de afaceri astăzi?

    Laura Dumitrescu: Principalele provocări sunt legate de adaptarea rapidă la schimbările din piață și de gestionarea complexității crescânde a reglementărilor globale.

11. Jurnalist: Cum vă mențineți la curent cu tendințele din industrie?

    Laura Dumitrescu: Suntem mereu în căutarea celor mai noi tendințe și inovații. Participăm la conferințe, colaborăm cu experți din diverse domenii și investim în formarea continuă a echipei noastre.

12. Jurnalist: Cum vedeți viitorul consultanței de afaceri?

    Laura Dumitrescu: Viitorul consultanței de afaceri este în inovație și personalizare. Firmele care se adaptează rapid și oferă soluții personalizate vor fi cele care vor reuși pe termen lung.

13. Jurnalist: Ce sfaturi aveți pentru antreprenorii la început de drum?

    Laura Dumitrescu: Sfatul meu este să fie deschiși la învățare și adaptare. De asemenea, să caute parteneri de încredere care le pot oferi suport și îndrumare.

14. Jurnalist: Cum abordați problemele de conformitate pentru clienții internaționali?

    Laura Dumitrescu: Pentru clienții internaționali, ne asigurăm că înțelegem și respectăm reglementările specifice fiecărei țări. Oferim consultanță personalizată pentru a naviga prin complexitățile legale și fiscale internaționale.

15. Jurnalist: Care este importanța resurselor umane în strategia unei afaceri?

    Laura Dumitrescu: Resursele umane sunt esențiale. O strategie eficientă de resurse umane poate crește productivitatea și moralul, contribuind semnificativ la succesul afacerii.

16. Jurnalist: Cum vă asigurați că serviciile dvs. sunt sustenabile?

    Laura Dumitrescu: Ne concentrăm pe soluții care nu doar rezolvă problemele actuale, dar și contribuie la dezvoltarea durabilă a afacerii. Sustenabilitatea este un element cheie în toate strategiile noastre.

17. Jurnalist: Ce importanță are inovația în serviciile dvs.?

    Laura Dumitrescu: Inovația este vitală. Ne străduim să fim mereu în fruntea inovațiilor din industrie, oferind clienților noștri soluții creative și eficiente.

18. Jurnalist: Cum vedeți rolul Ascendio în economia românească?

    Laura Dumitrescu: Ascendio joacă un rol important în sprijinirea afacerilor locale, contribuind la creșterea economică și la dezvoltarea sustenabilă a economiei românești.

19. Jurnalist: Care sunt planurile de viitor pentru Ascendio?

    Laura Dumitrescu: Planurile noastre includ extinderea serviciilor și consolidarea poziției noastre ca lideri în consultanța de afaceri, atât în România, cât și la nivel internațional.

20. Jurnalist: Un ultim mesaj pentru cititorii noștri?

    Laura Dumitrescu: Indiferent de provocările cu care vă confruntați în afaceri, există întotdeauna soluții. Ascendio este aici pentru a vă ajuta să le descoperiți și să vă conduceți afacerea spre succes.