Idei inovatoare pentru iluminatul casei tale

Iluminatul reprezintă un aspect esențial în definirea atmosferei din orice locuință. Fie că îți dorești o abordare modernă, minimalistă sau clasică, alegerea corpului de iluminat potrivit poate transforma complet aspectul și senzația unei încăperi.

În acest articol vom explora mai multe opțiuni inovatoare care aduc un plus de stil și eleganță în casa ta. În funcție de cameră și atmosfera pe care o dorești, poți alege diferite lustre sau candelabre care să îți avantajeze încăperea.

Cele mai bune opțiuni pentru iluminatul dormitorului

Încăperea cea mai importantă dintr-o casă este dormitorul. Este locul în care vrei să te  relaxezi după o zi lungă. Indiferent de stilul încăperii sau bugetul tău, există corpuri de iluminat potrivite pentru orice dormitor. Printre acestea se numără:

Candelabrul reprezintă, fără îndoială, un element important al iluminatului interior. Indiferent de stilul ales pentru decorul casei tale, un candelabru poate adăuga un aer de eleganță clasică sau modernă, în funcție de design. Optează pentru un candelabru cu linii fluide și detalii rafinate pentru a crea un punct central de atracție în dormitor.

De asemenea, o lustra dormitor cu multiple surse de iluminat poate fi reglată pentru a oferi lumina potrivită în diverse momente ale zilei. Dacă îți dorești un dormitor cu o atmosferă romantică, poți alege o lustră cu abajururi opace sau un design subtil, care să creeze umbre plăcute. În schimb, pentru un dormitor modern, cu un aer fresh, lustra cu linii clare și minimaliste poate fi alegerea perfectă.

Alege ceva special pentru zona de living!

O alegere inspirată a iluminatului poate transforma complet atmosfera livingului, aducând un plus de confort și stil. Lustra pendul aduce cu sine o combinație armonioasă între stil și funcționalitate. Datorită designului său versatil, acest tip de lustră poate fi integrat în diverse spații, dar livingul este cel mai potrivit. Principalul său avantaj constă în flexibilitatea în reglarea înălțimii, permițându-ți să adaptezi iluminatul în funcție de necesități.

O lustră pendul poate deveni elementul central al decorului, atrăgând privirile și punând în valoare designul ales pentru încăpere. Pentru un living cu accente industriale, alege o lustră pendul cu detalii metalice sau pentru un decor mai cald și rustic, optează pentru modele din lemn natural.

Livingul poate fi o încăpere mult mai mare, mai ales față de restul camerelor, iar de aceea se recomandă să fie aplicate mai multe tipuri de surse de iluminat, precum:

  1. Candelabre
  2. Plafoniere
  3. Veioze și lampadare
  4. Pendule

Amplasamentul lustrei, tipul de lumină utilizat și intensitatea luminii pot face ca încăperea să arate mai mare, mai aerisită. Lumina este esențială pentru confortul unei încăperi. O aplică poate îmbunătăți vizual spațiul, oferind mai mult confort.

Când vine vorba de candelabre, este important să alegi unul care să se potrivească stilului casei tale. Din fericire, există foarte multe opțiuni de unde poți să alegi cel mai bun candelabru pentru tine.

Tip CandelabruSocluDimensiuni
Blakie 10014 x Bec Led E14100cm x H25 cm
Willow 16010 x Bec Led E14160cm x H60 cm
Calypso 9212 x bec G992 x 30 x 40 cm
Rhapsody 80×308 x becuri E2780×30 cm
Cleopatra 16012 becuri Led E14160 x 60 cm
Rhapsody Silver 6015 x becuri E14D 60 cm
Boheme 12012 becuri E14L 120cm

Alegerea corpurilor de iluminat pentru bucătărie

Când vine vorba de alegerea sursei de iluminat, bucătăria nu trebuie niciodată neglijată. Corpurile de iluminat pot transforma întregul spațiu și să pună bucătăria în evidență.  Acestea trebuie alese cu atenție pentru a se potrivi cu mobila și alte decorațiuni din casă.

În bucătărie, este recomandat să folosești două surse lumină – lumina principală/ambientală și lumina de lucru/gătit. Lumina ambientală sau principală trebuie să fie realizată cu un corp amplasat în centrul încăperii, pentru a ilumina uniform toată camera.

Zona de gătit și de lucru ar trebui să fie foarte bine luminată, cu aplice, benzi LED sau alte corpuri de iluminat cu LED, fiindcă emană o lumină foarte puternică. De asemenea, este recomandat ca acestea să fie amplasate deasupra blatului de bucătărie, pentru o lumină directă.

Corpurile de iluminat – produse importante pentru o casă elegantă

Indiferent de camera pe care dorești să o iluminezi, este important să iei în considerare anumite aspecte, pentru a fi sigur că vei transforma casa ta într-un loc plăcut din punct de vedere estetic, care arată și confortabil.

Corpurile de iluminat trebuie alese cu grijă pentru a crea spații moderne și atrăgătoare. Dacă nu ești sigur ce modele să alegi, cel mai bine este să vorbești cu un specialist cu experiență în acest domeniu, care îți va oferi cele mai bune sfaturi, în funcție de casa ta.

Author: succes grup