Credit cu istoric negativ – cum îl obții?

Dacă citești acest articol, atunci cel mai probabil te afli și tu în situația de a avea un istoric negativ în Biroul de Credit.

Motivele pentru care oamenii ajung să întârzie cu plata ratelor sunt multe și diverse. Acest lucru se întâmplă nu din cauză că sunt delăsători, ci pentru că atunci când accesează un credit nu se gândesc că poate rămân fără job peste câțiva ani. Indiferent de motivul pentru care ești raportat cu istoric negativ, dacă ai nevoie de un credit, ai ajuns în locul potrivit.

Ce este creditul cu istoric negativ?

Acest tip de împrumut rapid, care poartă numele de credit cu istoric negativ, îți permite să obții o sumă de bani chiar dacă figurezi cu istoric negativ în Biroul de Credit.

Istoric negativ înseamnă că ai un credit neplătit au ai întârzieri mai mari de două luni.

În general, băncile nu acordă împrumuturi persoanelor cu istoric negativ sau celor cu un scor de credit mic. Dar, există unele IFN-uri care acordă un credit chiar și în aceste condiții. Un credit cu istoric negativ se poate accesa online rapid și ușor. Un IFN care acordă un credit cu istoric negativ face verificarea în Biroul de Credit și în bazele de date ANAF, însă tot acordă un împrumut atâta timp cât solicitantul are un venit care poate face dovada achitării creditului.

Care sunt caracteristicile unui credit cu istoric negativ?

 • Suma împrumutată este mai mică decât în cazul unui credit clasic. În funcție de IFN-ul ales și în funcție de venit, suma care se poate împrumuta este maxim 20.000 Lei. Dar există IFN-uri care oferă chiar și suma de 50.000 de lei persoanelor considerate eligibile.

 • Dobânda fixă pe întreaga perioadă a creditului, stabilită în prealabil în contract.

 • Creditul cu istoric negativ este un credit oferit pe termen scurt, perioada de rambursare fiind cuprinsă între 14 zile și 24 de luni.

 • Aprobarea este rapidă. Creditul poate fi acordat în maxim 24 de ore, perioada de analiză și de aprobare fiind diferită de la un IFN la altul.

Mai poți accesa un credit dacă ai istoric negativ?

Fără îndoială, răspunsul la această întrebare te va uimi și te va bucura deopotrivă. Da, mai poți accesa un credit chiar dacă apari raportat cu istoric negativ. Chiar dacă șansele ca o bancă tradițională să îți ofere un credit sunt egale cu zero, există unele IFN-uri care acordă credit chiar și în aceste situații. Tot ce ai tu de făcut este să oferi IFN-ului ales informații relevante iar mai departe echipa acestuia se va ocupa de demersurile necesare pentru ca tu să te bucuri de banii solicitați în cel mai scurt timp.

Care sunt actele necesare pentru un credit cu istoric negativ?

Actele necesare pentru un credit cu istoric negativ sunt diferite față de cele necesare unui credit bancar. În cazul unui credit nebancar împrumutul se solicită 100% online. Actele care se încarcă pe platforma oficială a instituției nu sunt multe:

 • Actul de identitate;

 • Dovada venitului; în majoritatea din cazuri, IFN-uri acordă credit cu istoric negativ doar dacă ai un venit stabil (salariu, pensie sau PFA).

 • Cererea de credit care se completează pe site-ul oficial al IFN-ului ales.

Unele IFN-uri acceptă doar cererea de credit și o poză a cărții de identitate. Ulterior, este posibil să ți se solicite și alte documente. Chiar dacă un credit nebancar este foarte ușor de obținut trebuie să ții cont de faptul că dobânzile sunt ridicate. O bancă clasică, pe lângă documentele enumerate mai sus, este posibil să îți ceară și altele deoarece împrumutul acordat este mai mare.

Cum poți aplica pentru un credit cu istoric negativ

Toate demersurile se desfășoară 100% online, de pe laptop sau de pe telefon.

 • Intră pe site-ul acesta, alege un IFN și folosește calculatorul pus la dispoziție pentru a alege suma necesară;

 • Analizează ofertele de creditare și urmărește cu atenție costurile pe care le implică fiecare;

 • Dă click pe butonul Aplică pentru a fi redirecționat către formularul de cerere de pe site;

 • Completează cu atenție formularul cu datele personale și apasă pe Trimite;

 • Reprezentanții instituției verifică cererea și îți oferă un răspuns. Vei fi contactat de un reprezentant al IFN-ului în cele mai scurt timp cu putință;

 • Dacă împrumutul își este aprobat vei primi banii în cel mai scurt timp;

Prin urmare, este posibil să obții un împrumut chiar dacă ești înscris în Biroul de Credite. Folosește un calculator, compară mai multe oferte, fii pregătit cu toate informațiile necesare pentru a lua o decizie inteligentă și avantajoasă deopotrivă.

Author: whitepress