Cele mai comune tipuri de materiale din care poate sa fie facut tapetul

Tapetul este o alegere foarte atractiva atunci cand vine vorba despre decorarea unui interior. Acesta este foarte variat din punct de vedere estetic si are un cost relativ mic, ceea ce est ecat se poate de convingator.  Daca vrei tapet, inainte de a face o alegere este bine sa te informezi.
Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stii este ca nu tot tapetul este la fel. Exista mai multe materiale din care acesta poate sa fie construit si nu toate au aceleasi proprietati.


Care sunt cele mai comune materiale din care poate sa fie facut tapetul?

Hartie

Tapetul din hartie este fabricat dintr-un strat de hartie, care poate varia in grosime si calitate. Acesta este adesea preferat pentru camerele cu trafic redus, deoarece este mai delicat si mai putin rezistent la umiditate decat alte tipuri de tapet. Daca vrei tapet in living, s-ar putea ca hartia sa fie un material potrivit. Daca vrei in camera copiilor sau in incaperi cu umezeala sau cu trafic mai mare, este bine sa te orientezi spre alte optiuni.  Ceea ce il recomanda este faptul ca poate fi fi usor de instalat si de indepartat, ceea ce este ideal pentru cei care isi doresc o schimbare periodica in designul interior al locuintei.

Vinil

Tapetul din vinil este unul dintre cele mai rezistente si durabile tipuri de tapet disponibile pe piata. Acesta este fabricat dintr-un strat de hartie acoperit cu un strat de vinil, care ii confera rezistenta la apa, pete si zgarieturi. Acest tapet este potrivit pentru orice camera din casa, inclusiv bucataria si baia, datorita rezistentei sale la umiditate si facilitetii de curatare.

Fibra de sticla

Tapetul din fibra de sticla este o optiune excelenta pentru cei care cauta un tapet rezistent la foc, rezistent la apa si la o multime de alti factori. Este fabricat dintr-un strat de fibra de sticla, care este acoperit cu un strat de rasina. Acest tip de tapet este potrivit pentru zonele cu trafic intens, precum holurile sau coridoarele, datorita rezistentei sale la uzura si abraziune. Spre deosebire de alte tipuri de tapet, acesta poate fi vopsit, ceea ce ii creste versatilitatea.

Materiale textile

Tapetul textil este o optiune eleganta si luxoasa pentru decorarea interioara a unei locuinte. Fabricat din materiale precum matasea, catifeaua sau bumbacul, este placut la atingere si are un aspect sofisticat. Desi arata bine, tapetul din textile necesita o ingrijire speciala si poate fi sensibil la pete si deteriorare, astfel ca este recomandat sa fie folosit in zone cu trafic redus.

Vinil pe suport netesut

Este o adevarata inovatie in industria tapetului, oferind combinatia perfecta intre durabilitate si usurinta in instalare. Acesta permite peretilor sa respire si sa previna formarea mucegaiului, este usor de curatat si poate fi instalat fara a fi necesara activarea sau inmuierea prealabila. De asemenea, este disponibil intr-o varietate de modele si texturi, ceea ce il face potrivit pentru orice proiect de design interior. Daca nu gasesti niciun design care iti place, poate sa fie inclusiv personalizat la Zenaria.ro.

Author: succes grup