Biologie moleculară – Ce este și de ce ai nevoie de sisteme și dispozitive?

Echipamentele pentru biologie moleculară  sunt instrumente și aparaturi automatizate utilizate în analizele moleculare și biochimice ale materialului genetic, proteinelor, nucleinelor și biopolimerilor. Biologia moleculară se ocupă cu analiza și manipularea ADN-ului, ARN-ului și a proteinelor.

Tehnici precum reacția în lanț a polimerazei (PCR) sunt utilizate aici pentru a amplifica și analiza secvențe specifice ale AND-ului. Tehnologiile și aparatura de ultimă generație joacă un rol important în ambele domenii. Dispozitivele moderne de secvențiere ADN și aparatura PCR sunt indispensabile in cadrul sistemelor biologie moleculara. Aplicațiile biotehnologiei și biologiei moleculare sunt diverse și au înregistrat progrese enorme în ultimii ani. De exemplu, secvențierea genomului poate fi utilizată pentru a dezvolta terapii individuale pentru pacienți sau pentru a combate în mod specific poluarea mediului.

Biotehnologie moleculară – Tipuri de sisteme și dispozitive

De exemplu, LumiraDx este un sistem de diagnosticare la punctul de îngrijire de ultimă generație. Platforma extrem de sensibilă necesită cel mai mic volum de probă, este foarte ușor de utilizat și, datorită tehnologiei sale moderne microfluidice, oferă rezultate ale testelor direct asupra pacientului în câteva minute. Portofoliul include o selecție extinsă de diferite teste care sunt utilizate pentru diagnosticarea și monitorizarea bolilor comune, cum ar fi tulburările de coagulare a sângelui, diabetul, precum și bolile infecțioase și cardiovasculare.

Un sistem complet automat de extracție ARN/AND este o stație de lucru pentru manipularea lichidelor pentru laboratoare biomedicale, care se caracterizează printr-o flexibilitate ridicată. Un astfel de dispozitiv este potrivit pentru o varietate de protocoale din biologie moleculară, genomică, proteomică și farmacologie. Stația de lucru permite realizarea unui laborator complet automatizat pentru efectuarea dozării, diluării și pregătirii probelor. Designul modular permite o reconfigurarea ușoară pentru a satisface cerințele specifice ale clientului. Este posibil să personalizezi sistemul de manipulare a lichidelor, să lucrezi cu o gamă mare de volume și să integrezi echipamente suplimentare în platforma de bază.

PCR în timp real este o metodă bazată pe metoda reacției în lanț a polimerazei, utilizată pentru a amplifica și măsura simultan cantitatea unei anumite molecule de ADN. PCR în timp real implică detectarea și cuantificarea simultană (măsurarea directă a numărului de copii sau măsurarea copiilor în raport cu ADN-ul de intrare sau gene de calibrare suplimentare) a unei anumite secvențe de ADN dintr-o probă.

Adesea, PCR în timp real este combinată cu RT-PCR pentru a măsura cantități mici de ARNm, ceea ce permite cercetătorului să obțină informații cantitative despre conținutul unui ARNm dat dintr-o celulă și, în consecință, permite să judece nivelul de expresie a unei anumite gene într-o celulă sau țesut individual.

Author: succes grup