7 idei de plimbări în aer liber pentru această primăvară. Beneficii și idei de gustări sănătoase

7 idei de plimbări în aer liber pentru această primăvară. Beneficii și idei de gustări sănătoase

Primăvara este aici, aducând cu ea zile mai lungi, temperaturi mai blânde și o renaștere spectaculoasă a naturii. Plimbările în aer liber sunt deopotrivă distractive și benefice pentru creier și corp.

Conform studiilor*, ieșirile în aer liber (în special în afara orașelor) refac energia, scad nivelul de stres și diminuează depresia, mențin în formă organismul, îmbunătățesc vederea și sistemul imunitar, ajută la dezvoltarea creativității și cresc puterea de concentrare. Pentru aceste călătorii în natură, Mixit recomandă gustări din fructe liofilizate. Prin liofilizare, fructele sunt uscate prin înghețare, păstrându-și astfel vitaminele. Fructele liofilizate Mixit nu au adaos de conservanți și nici coloranți.

Idei de plimbări în aer liber pentru această primăvară

Ieșiri la pădure – pădurile din apropierea orașelor sunt perfecte pentru ieșirile în aer liber din această primăvară.

O mini-vacanță la munte – un concediu, o scurtă excursie de o zi sau un weekend la munte pot face minuni și reprezintă un mod excelent de a schimba aerul și de a petrece timp în natură.

Plimbări în parcuri – ieșirile în parcuri îmbunătățesc sănătatea mentală și fizică** și sunt mai ușor accesibile, inclusiv cu mijloace de transport în comun.

Grădinile botanice reprezintă o altă modalitate de a petrece timpul în aer liber, admirând florile primăverii și natura care revine la viață.

Livezi înfloritoare – vizitarea unei livezi în perioada înfloririi pomilor fructiferi poate fi o experiență minunată primăvara.

Excursii pentru admirarea unor flori de sezon în mediul natural – există anumite specii de flori care pot fi admirate în rezervații speciale cum sunt Rezervația naturală Pădurea Botorogi, județul Gorj (laleaua pestriță, specie pe cale de dispariție), Rezervația de bujori de la Enisala, județul Tulcea, Rezervația Naturală Poiana cu Narcise, județul Brașov sau chiar Grădina Japoneză, Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), București.

Vizite la sere de flori – aici se pot afla lucruri interesante și utile despre plante, creșterea și îngrijirea lor. Există multe sere ce pot fi vizitate și în România, iar pentru cei care vor să facă și o călătorie în străinătate, Serele Regale din Laeken (Bruxelles) se deschid anul acesta pe 26 aprilie și se pot vizita până pe 20 mai.

„Iubim primăvara, florile și fructele de sezon. De altfel, la noi căpșunele și frunctele de pădure sunt vedetele fructelor liofilizate, alături de banane. Încurajăm toți clienții Mixit să iasă cât mai mult în natură, să se bucure de parfumul primăverii, de florile și de fructele sezonului. Iar pentru plimbările lor, le sugerăm să ia la ei niște gustări delicioase și sănătoase precum pachețelele cu fructe liofilizate, batoanele Mixitka sau să folosească setul Mixit 2Go cu granola” a spus Martin Wallner, cofondator Mixit.

Despre Mixit.ro

Mixit este un magazin online în care clienții își creează propriul mix de cereale, müsli, fructele uscate și nucile preferate.

În prezent pe site există peste 70 de ingrediente diferite: baze de cereale, fructe uscate, nuci, semințe, precum și delicii precum ciocolata, condimentele sau mini fursecuri. Oferta Mixit include și amestecuri deja pregătite, create de nutriționiști, dar și ingrediente speciale pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau alergici la anumite tipuri de alimente. 

Pe site se găsesc și Mixitka, batoane de müsli, băuturi pudră, mixuri sărate de alune și brânzeturi. Întrucât Mixit consideră că și ambalajul este de o importanță deosebită, tuburile companiei sunt concepute cu mult drag. Clientul Mixit poate alege livrarea prin curieri sau colectarea personală din punctele Packeta.

Surse:

  • *https://www.researchgate.net/publication/270448533_Examining_Group_Walks_in_Nature_and_Multiple_Aspects_of_Well-Being_A_Large-Scale_Study
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0033350610003203
  • https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0169204611001368
  • https://www.cbm.org.au/stories/can-time-outdoors-improve-your-eye-sight-and-mental-health
  • https://www.researchgate.net/publication/329546285_Psychological_Benefits_of_Walking_through_Forest_Areas
  • **https://www.nrpa.org/parks-recreation-magazine/2022/april/studying-the-health-benefits-and-economic-impacts-of-parks/