Ce pericole reprezintă gândacii de bucătărie și de ce este important să scapi urgent de ei?

În ciuda aspectului și a reputației sale, gândacul rămâne doar o insectă, așa că de ce să cheltuiești atâta energie pentru a-l eradica singur? Gândacul este o insectă care poartă o grămadă de bacterii și viruși care pot dăuna igienei casei. Aceste bacterii pot fi transmise cu ușurință la oameni prin excrementele și saliva pe care gândacii le lasă în locurile pe care le colonizează, în special pe alimente și în bucătărie în general. De asemenea, ei reprezintă un risc pentru cei care suferă de alergii prin declanșarea unor probleme respiratorii.

Dincolo de aceste riscuri potențiale pentru sănătate, gândacii adunați în colonii emană un miros urât și, mai ales, se pot reproduce foarte repede, făcând și mai dificilă eradicarea lor. O femelă poate depune până la 50 de ouă într-un singur așternut. Pentru a scăpa de ei și a rezolva această problemă urgent, soluția cea mai buna este să apelezi la o firma specializata in dezinsectie gandaci.

Cum să eviți o nouă infestare cu gândaci?

Legătura dintre gândaci și condițiile insalubre este clară, așa că logica dictează că o casă bine curățată este puțin probabil să fie infestată cu gândaci. Dacă ai apelat la o firmă specializată în dezinsecție gândaci de bucătărie și ai reușit eradicarea lor, ai grijă să ții cont de următoarele sfaturi pentru a evita încurajarea reapariției dăunătorilor:

  • Nu lăsa alimente întinse și păstrează toate alimentele protejate și de preferință în recipiente etanșe. Curățarea petelor, a picăturilor de alimente, a zahărului uscat sau a grăsimilor atrage și insectele.
  • Păstrează o bucătărie curată. Nu lăsa vasele murdare să se aglomereze în chiuvetă și curăță plitele și cuptorul după utilizare, fără a uita de hota.
  • Preferă un coș de gunoi închis și asigură-te că arunci sacul de gunoi în mod regulat. De asemenea, fii vigilent la igiena coșului de gunoi.
  • Aspiră după fiecare masă pentru a îndepărta orice firimituri care ar putea atrage gândacii. Aspiră în mod regulat fiecare cameră, trecând prin colțuri care ar putea adăposti insecte sau ouă.
  • Luptă împotriva umidității și mucegaiului prin aerisirea tuturor încăperilor, poate fi util un dezumidificator.
  • Sigilează crăpăturile și găurile care oferă ascunzișuri pentru gândaci.
  • Curăță mobila în mod regulat în interior și în exterior, în cazul în care ouăle sunt cuibărite în colțuri întunecate.
  • Repară chiar și micile scurgeri de apă care pot atrage insectele.
  • Curăță podeaua cu un amestec de apă cu săpun și oțet alb. Mirosul de oțet deranjează foarte mult gândacii.
Author: succes grup